Chocksiffran: 97 procent av coviddöda ”vaccinerade”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Gruppen ”vaccinerade” fortsätter utgöra en majoritet bland dem som dör med covid i Sverige. Förra veckan var cirka 91 procent vaccinerade. Men går man tillbaka ett antal veckor var siffran ännu mer anmärkningsvärd: då var 97 procent av de döda vaccinerade.

Som Swebbtv Nyheter även tidigare rapporterat har så kallat vaccinerade varit en majoritet bland de som dör med covid-19 i Svgerige.

Så har det ungefär sett ut sedan vecka 35 förra hösten, medan undantag för någon vecka (51, 2021). Och så fortsätter det se ut.

Det visar Folkhälsomyndighetens statistik.

Förra veckan, vecka 47, har hittills 22 personer rapporterats döda med covid, varav 2 var ovaccinerade och 20 vaccinerade.

Veckan dessförinnan, vecka 46, var 9 av 77 ovaccinerade.

Ungefär så här ser det ut även tidigare veckor.

Går man tillbaka ända till vecka 27 det här året blir det dock ännu värre. Då var 2 av 59 coviddöda ovaccinerade. Den veckan var alltså 57 av 59 – knappt 97 procent – vaccinerade.

Vecka 21 var 1 av 26 avlidna ovaccinerade, alltså 25 personer – 96 procent – var vaccinerade.

Tittar man på antal smittade är de flesta också ”vaccinerade”. Vecka 47 registrerades 4.257 covidfall i Sverige. 405 var ovaccinerade, 3.852 vaccinerade.

Likaså bland intenivvårdade är en majoritet ”vaccinerade”. Förra veckan registrerades 14 fall, varav 6 var ovaccinerade och 8 vaccinerade. Vecka 41 var det 15 IVA-fall, varav 1 var ovaccinerad och 14 vaccinerade (den veckan var alltså drygt 93 procent registrerade IVA-fall ”vaccinerade”). Vecka 45 var det 19 IVA-fall, varav 3 var ovaccinerade och 16 vaccinerade.

Folkhälsomyndigheten redovisar inte längre antalet vaccinerade och ovaccinerade i sin veckorapport. Men om man laddar ner Excel-filen med data kan man ännu se siffrorna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program