”Chockerande” – förstörelsen av Gaza värre än brandbombningen av Tyskland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det finns inte en chans att Ryssland kommer invadera Europa. Det hävdar John Mearsheimer, amerikansk professor i statsvetenskap, i en intervju med Andrew Napolitano. Så vad handlar Sveriges Nato-medlemskap då om?

Sveriges regering skriver på militäravtal med USA och ska gå med i Nato.

Detta för att skydda oss mot Ryssland, påstås det. Finland gör likadant.

Men enligt den legendariska professorn i statsvetenskap, John Mearsheimer, har Ryssland inget intresse av att invadera Europa. Det kommer inte hända, och europeiska ledare vet egentligen om detta, hävdar han.

Så vad handlar då egentligen USA:s och Natos expansion om?

– Faktum är att USA är den mest skyddade stormakten i världshistorien, säger John Mearsheimer i Judge Napolitano. Det finns inget sätt som något land kan invadera USA. Det finns inget land i väst som ens har i närheten av den kraft som skulle krävas för att attackera USA. För att något land i Europa eller Asien skulle kunna attackera oss måste de ta sig över antingen Atlanten eller Stilla havet, och det kommer inte hända.

– Så vi är i bra form, fortsätter han. Européerna är i dålig form. De euroepiska arméerna skulle inte klara av en strid mot ryssarna. Men faktum är att ryssarna inte kommer invadera östra eller västra Europa. Så européerna kommer inte behöva strida mot ryssarna. Detta är en anledning till att de spenderat så lite pengar på försvar sedan kalla kriget. De fruktar inte ryssarna.

– Återigen, det finns inte en chans att Putin kommer invadera östra Europa.

Mearsheimer talar även om Gaza, där cirka 20.000 människor nu dödats av Israels bomber.

Enligt professorn har det blivit allt mer uppenbart att Israel själva dödade en betydande mängd israeler den 7 oktober.

– Detta hände i viss utsträckning den 7 oktober. Det är rätt tydligt att ett stort antal, vi vet inte siffran, men ett stort antal av de israeler som dödades blev inte dödade av Hamas utan av Israel, säger han. Och det är inte särskilt förvånande, med tanke på typen av strider som ägde rum.

Israel uppskattas ha bombat sönder ofattbara 100.000 byggnader i Gaza, förklarar Mearsheimer vidare. I norra Gaza har Israel förstört 68 procent av alla hus, mer än USA och Storbriannien förstörde i sina brandbombningar av vissa tyska städer under andra världskriget. I Dresden förstördes till exempel 59 procent av byggnaderna.

Bomberna gör ”enorm skada” över det mycket tätbefolkade Gaza, påpekar John Mearsheimer.

– Detta är chockerande, säger han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program