Centerpartiet tvingas sparka anställda – går för dåligt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Centerpartiet tvingas nu sparka upp till 25 personer bland annat eftersom partiet rasat så mycket i sitt väljarstöd. Det meddelar partiet i ett pressmeddelande. Nästa års budget blir 40 miljoner kronor mindre jämfört med i år.

Centern uppger nu att man tvingas sparka många anställda på grund av det dåliga valresultatet i höstas, som gjorde att man förlorade sju riksdagsmandat.

Mellan 5-25 personer får gå. Varslet gjordes den 24 april.

Dels har man fått minskat partistöd, men även inflation och det dåliga ekonomiska läget i övrigt har påverkat ”partiets kapital”, skriver man.

Centerpartiets budget för nästa år kommer därför ligga på cirka 100 miljoner, vilket är hela 40 miljoner mindre jämfört 2023 års budget.

Man tvingas se över flera områden, så som personal, lokaler, anslag, IT och events.

– Centerpartiet befinner sig nu i opposition och vi behöver anpassa vår organisation därefter. Vi tar sikte på en effektiv organisation som tar tillvara på kompetens och som bygger på samarbete inom hela organisationen, säger Centerpartiets partisekreterare Karin Ernlund i ett uttalande.

2017 hade Centerpartiet 13,1 procent av rösterna i Sverige, enligt TV4. Men i TV4 Väljaroponions sammanvägning i april i år fick partiet endast 4,2 procent.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program