Boris Johnson: Om Ukraina faller, är det slutet för oss

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärldens hegemoni står på spel i Ukrainakriget. Det förklarar nu Storbritanniens förra premiärminister Boris Johnson i brittiska Daily Mail. Det skulle innebära en katastrof och total förödmjukelse för västvärlden – samt ”slutet” för västs dominans, varnar han.

Det är Storbritanniens tidigare premiärminister Boris Johnson som nu kommer med ett dystert besked gällande Ukrainakriget.

För om Ukraina faller, vilket han ser framför sig om inget görs, kommer ”det bli en katastrofal vändpunkt i historien – och en total förnedring för väst”, skriver han i Daily Mail.

Och det kommer bli första gången under Natos 75 år långa existens som den USA-ledda alliansen blir uppläxad – på europeisk mark dessutom.

”Bristen på granater vid den ukrainska frontlinjen är nu så stor att de ibland måste vänta under ryskt bombardemang, utan att kunna skjuta tillbaka. Bristen på luftvärn är nu så akut att Charkiv – den andra (största, vår anm) staden i Ukraina – riskerar att förvandlas till ytterligare ett Mariupol”, skriver Boris Johnson i sin artikel.

Lösningen är dock enkel, hävdar han, och det är att pumpa in mer pengar och vapen i Ukraina.

Väst är nämligen egentligen starkare än Ryssland, menar han.

– För om Ukraina faller, blir det en katastrof för väst, säger han i ett filmklipp i artikeln. Det blir slutet för västvärldens hegemoni. Och vi kommer inte ha någon annan att skylla på än oss själva.

Se klipp HÄR.

Även Ukrainas president Volodomyr Zelensky har nu upprepade gånger varnat för att hans land kommer förlora kriget utan mer stöd från väst. Läget är extremt kritiskt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program