Bomba Iran – senatorns plan om kriget eskalerar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Senate Photo Office, Brett Flashnick (public domain)

Krig i Ukraina och krig i Mellanöstern. Världen kokar. Och om kriget i Israel eskalerar ytterligare vill nu den republikanska senatorn Lindsey Graham bomba Iran.

Donald Trumps motståndare påstod att han skulle leda USA mot ett nytt världskrig när han var president. Så blev det inte.

Det är i stället efter Trumps presidentskap som världen exploderat, senast i Israel.

Och det kan hetta till ordentligt nu.

Den republikanska senatorn Lindsey Graham lägger skulden för Hamas attack mot Israel på Iran.

– Om ni dödar gisslan, Hamas har gisslan, amerikaner och israeliska gisslan, om de börjar döda gisslan. Om det sker en attack från Hizbollah i norr som skapar två fronter för Israel, vad jag skulle göra är att jag skulle bomba Irans oljeinfrastruktur. Pengarna som finansierar terrorism kommer från Iran. Det är dags för denna terroriststat att betala ett pris för att finansiera och stödja allt detta kaos. Ja, om ni är iranier, om det vore är upp till mig, eskalerar det här kriget, kommer jag efter er, säger Graham i CNN.

”Låt mig bara förstå dig, bara för att vara tydlig. Du säger du vill att USA och Israel bombar Iran även i frånvaro av direkta bevis på deras inblandning i denna attack?”, undrar CNN-reportern.

– Det här är en terroriststat som har amerikanskt blod på sina händer, svarar Garaham bland annat. Det är nu dags att avveckla finansieringssystemet för terrorism om detta krig eskalerar. Ja, jag skulle göra en gemensam militär operation. Jag säger till iranierna idag, om kriget eskalerar kommer ni att betala ett pris. Ni kommer vara borta från oljebranschen.

Även i Fox News gör Lindsey Graham ett liknande utspel. Där säger han bland annat att han är ”övertygad om att detta planerades av iranierna” och att ”det är dags att ta det här kriget ayatollornas bakgård”.

– Det är ett försök att döda alla judar, säger han vidare i Fox. Senaste gången det hände var Adolf Hitler. Världen var sen att reagera. Jag uppmanar världen att fördöma Iran.

Enligt senatorn var Hamas attack, som han alltså menar att Iran bär ansvar för, ett försök att sabotera fredliga relationer mellan Israel och Saudiarabien.

– Vi har en chans att omstarta världen här. Att besegra Putin i Ukraina. Montera ner Hamas och säga till iranierna, att om ni in eskalerar, någon ytterligare attack från Iran, kommer leda till att vi kommer efter er. Något annat kommer leda till att Kina invaderar Taiwan.

– Vi lever i väldigt farliga tider, påpekar Graham i Fox.

Se CNN-intervjun HÄR.

Fox-intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program