Blinken: ”Ukraina kommer bli medlem av Nato”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s utrikesminister Antony Blinken. © Foto: State Department Photo by Freddie Everett / Public Domain

Ukraina kommer att bli medlem av Nato. Det klargör nu USA:s utrikesminister Antony Blinken. X-ägaren Elon Musk svarar att det är så kärnvapenapokalypsen börjar.

Det var under ett möte med Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba på torsdagen som USA:s utrikesminister Antony Blinken förklarade att Ukraina kommer bli medlem av Nato.

– Ukraina kommer att bli medlem av Nato, sade Blinken. Vårt syfte med toppmötet är att hjälpa till att bygga en bro till detta medlemskap och att skapa en tydlig väg framåt för Ukraina.

Uttalandet har väckt häftiga reaktioner.

– Vi befinner oss vid en punkt där inget Blinken säger är baserat på verkligheten, svarar militäranalytikern och tidigare FN-inspektören Scott Ritter i Judging Freedom och påpekar att USA har ”panik” och inte vet vad man ska göra varför man helt enkelt propagerar nonsens.

”Blinken sade precis att Ukraina kommer gå med i Nato, vilket placerar oss direkt på vägen till krig med Ryssland. Biden verkar fast besluten att starta tredje världskriget och få oss alla dödade innan vi kan rösta bort honom”, skriver den tidigare amerikanska presidentkandidaten Jill Stein i ett inlägg på X.

”Det är bokstavligen hur kärnvapenapokalypsfilmen börjar”, skriver Elon Musk på X angående Blinkens uttalande.

I onsdags sade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att ”Alla allierade är överens om att Ukraina kommer bli medlem”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program