Biden: ”Vi kan inte låta Putin vinna”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA:s president Joe Biden. © Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Ryssland kan komma att attackera ett Nato-land. Det hävdar USA:s president Joe Biden.

USA:s president Joe Biden varnar nu för att Ryssland kommer ”fortsätta” militärt efter Ukraina och kanske attackera ett Nato-land.

Och då blir det krig mellan ryssar och amerikaner, påpekar han.

Enligt Biden måste USA och Europa stå kvar vid Ukrainas sida.

– Om Putin tar Ukraina kommer han inte sluta där, sade den amerikanska presidenten i ett tal på onsdagen. Det är viktigt att se det ur ett längre perspektiv här. Han kommer fortsätta. Han har gjort det ganska tydligt. Om Putin attackerar en Natoallierad – om han fortsätter och sedan attackerar en Natoallierad – ja, vi har förbundit oss som Natomedlem att vi skulle försvara varje tum av Natos territorium. Då kommer vi ha något som vi inte söker och som vi inte har idag: amerikanska trupper som strider mot ryska trupper — amerikanska trupper som strider mot ryska trupper, om han går in i andra delar av Nato.

Biden påstår att ”historien kommer döma dem hårt som vänder ryggen åt frihetens sak”.

– Vi kan inte låta Putin vinna. Jag säger det igen: Vi kan inte låta Putin vinna. Det ligger i vårt överväldigande nationella och i det internationella intresset för alla våra vänner. Varje störning i vår förmåga att försörja Ukraina stärker tydligt Putins position. Vi har slut på pengar för att kunna göra det, när det gäller auktorisation.

Vidare påstår han att ”extrema republikaner” leker ”chicken race” med USA:s nationella säkerhet och ”håller Ukrainas finansiering som gisslan till sin extrema partipolitiska gränspolitik”.

Republikanerna kräver att den amerikanska gränsen i söder säkras, och Biden verkar nu villig att försöka låsa frågan. I sitt luddiga tal hävdar han åtminstone att han är villig att ändra politik.

– Republikanerna tror att de kan få allt de vill utan någon kompromiss mellan två partier. Det är inte svaret. Det är inte svaret. Och nu är de villiga att bokstavligen slå undan benen på Ukraina på slagfältet och skada vår nationella säkerhet i processen.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program