Biden förbereder sig på krigsfiasko – kan tvingas förhandla

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

USA:s president Joe Biden ”förbereder sig tyst på möjligheten” av en misslyckad ukrainsk motoffensiv i kriget mot Ryssland, rapporterar Politico.

Bidenadministrationen förbereder sig nu i tysthet inför möjligheten att Ukrainas våroffensiv, som det ständigt pratas om men som aldrig tycks komma, kan misslyckas.

I så fall kommer kritiker i USA samt allierade utomlands kunna hävda att kriget borde avslutas.

Politico kallar Ukrainas motoffensiv för ”ständigt förestående”.

Enligt tidningen oroar sig USA:s regering bakom stängda över vad Ukraina i realiteten kommer kunna åstadkomma på slagfältet.

Vid ett misslyckade kommer Bidenadministrationen stå inför ett ”tvåhövdat monster”, av ”hökar” å ena sidan, som skulle hävda att Ukraina inte fått tillräckligt med vapen, och ”duvor” å andra sidan, som skulle hävda sig ha bevis för att Ukraina inte kan vinna över Ryssland.

Enligt en anonym källa har Ukraina nästa fått allt de begärt de senaste månaderna för att kunna genomföra sin motoffensiv.

Men Bidenadministrationen är ändå orolig.

– Om Ukraina inte kan vinna dramatiskt på slagfältet, uppstår oundvikligen frågan om det är dags för ett förhandlat stopp för striderna. Det är dyrt, vi har ont om ammunition, vi har andra händelser runt om i världen att förbereda oss för, säger Richard Haass, ordförande för Council on Foreign Relations, till Politico.

Det blir helt enkelt en fråga om medel, påpekar Haass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program