Bengt Westerberg tänker inte rösta på Liberalerna 2022

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Faksimil: Länstyrelsen Örebros Youtube-kanal

I en intervju med ETC avslöjar Bengt Westerberg att han inte kommer att rösta på Liberalerna i valet 2022. Han anser att samarbetet med Sverigedemokraterna gör det omöjligt för honom att stötta partiet.

Westerberg som länge ledde dåvarande Folkpartiet, som idag heter Liberalerna, framhåller istället under intervjun med ETC den ökända Jan Jönsson som en socialliberal idol. Jönsson är socialborgarråd och bland annat ansvarig för Stockholms stads idé om allvarssamtal med grovt kriminella unga.

– Jag kan inte stödja ett parti som öppet säger att man är berett att bilda regering som förutsätter ett aktivt stöd av Sverigedemokraterna, säger Westerberg till TT.

Westerberg är ökänd för att ha lämnat SVT:s valstudio efter att Ny Demokrati blev invalda och skulle ta plats i studion. Han gjorde det i protest mot partiet som han ansåg vara rasistiskt.

Inom Liberalerna råder det stor splittring kring hur relationerna till Sverigedemokraterna ska hanteras. Flera riksdagsledamöter och andra framträdande i Liberalerna har protesterat öppet. Liberalerna ska bland annat debattera frågan om Sverigedemokraterna på Landsmötet.

Liberalerna ligger under riksdagsspärren i flera mätningar och har haft en längre opinionskris sedan valet 2018.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program