Assad: Väst totalt kontrollerat av USA – finns inga riktiga politiker längre

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vita huset i Washington. © Foto: Teddy Yoshida (public domain)

Väst har inte frambringat en enda statsman värd namnet sedan Margaret Thatcher och Ronald Reagan. Det förklarar Bashar Al-Assad i en intervju med ryska Channel One. Samtidigt är ”västvärlden” idag synonymt med USA, hävdar han, eftersom USA ”helt kontrollerar” andra västländer. USA kapitaliserar på olika konflikter i världen och ser på medan förödelsen sprider sig, säger den syriska presidenten, rapporterar Tass.

Västvärlden har spårat ur fullständigt och det finns inga riktiga politiker kvar i väst.

Det hävdar Syriens president i Channel One.

Det handlar knappast ens om självständiga länder längre. USA kontrollerar alla.

– När vi säger ”Amerika” menar vi hela västvärlden eftersom det är helt kontrollerat av USA. Amerika våldför sig på varje konflikt och går sedan åt sidan för att se den växande förödelsen och väntar in ett ögonblick för att utdela ett knockout-slag.

Enligt Assad agerar USA utifrån en söndra och härska-strategi, en form av utpressning. Man förvandlar alla konflikter till ”en farlig kronisk sjukdom”, en ”cancer”, säger han, medan de stridande parterna får stå för konsekvenserna.

Väst har inte producerat en enda riktig statsman sedan den förra brittiska premiärministern Margaret Thatcher eller USA:s tidigare president Ronald Reagan, menar han vidare.

– Moderna politiker tänker inte strategiskt. De löser problem framför sig och de håller inte längre vad de säger. Alla överenskommelser kan brytas nästa dag, fortsätter Assad enligt Almayadeen. Jag kan säga att det inte finns en enda politiker i väst som jag skulle vilja prata med.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program