Antiglobalistisk storseger i Nederländerna – Wilders störst

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nationalisten Geert Wilders parti PVV blir störst i det nederländska parlamentsvalet. Detta är ”det största långfingret man kan tänka sig” till den den sittande regeringens ”destruktiva globalistiska politik”, påpekar rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek.

Nationalistiska PVV blir Nederländernas största parti. Det står klart när nästan alla röster räknats i det nederländska parlamentsvalet.

Det nationella partiet blir ”överlägset störst”, enligt SVT.

Frihetspartiet ser ut att få hela 23,5 procent av rösterna i valet samt 37 mandat i parlamentet, 20 fler än i det förra valet.

Segern, som kommer efter 25 år i landets parlament, har ”skakat nederländsk politik och kommer skicka en chock över hela Europa”, skriver BBC i en artikel om valet.

”Bland landets muslimer är bestörtningen stor”, påstås det i TT där det också menas att Nederländerna ”vaknat till en ny verklighet”.

DN hävdar att valresultatet ”sänder chockvågor bland traditionella partier över hela Europa för vad som kan hända i EU-valet nästa år”.

Men i sociala medier är många glada.

”94 procent av rösterna har räknats och PVV är inte längre på 35 utan på 37 mandat! Detta har aldrig tidigare skådats. 1 av 4 holländare röstade på den så kallade ’extremhögern’. En riktig jordskredsseger”, skriver den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek på X och påpekar i ett annat inlägg att:

”Det holländska folket har talat. PVV har förlöjligats och utestängts från regeringsbildningar i åratal – men nu är man det största partiet: skrämselspelet har förlorat sin makt. Detta är det största långfingret man kan tänka sig till Ruttes destruktiva globalistiska politik.”

Nu återstår dock frågan om Wilders lyckas bilda regering.

– Vi kommer se till att holländarna blir nummer ett igen!, säger Wilders i sitt segertal enligt DW News. Folket måste få tillbaka sin nation!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program