Annika Strandhäll ska dra ner på sitt twittrande

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den kontroversiella socialdemokratiska toppolitikern och tidigare ministern Annika Strandhäll har meddelat att hon ska dra ner på sitt twittrande. Detta som en följd av vad hon menar är näthat.

Strandhäll som ofta blir ifrågasatt som en följd av vad många menar är inkompetens och aggressivt beteende ska dra ner på sitt twittrande. Hon menar sig vara utsatt för omfattande näthat.

Strandhälls uttalande drar på sig hård kritik av flera skäl. Framförallt eftersom hon är känd för sina egna hatfulla inlägg och det stöd hon gett till vänsterextremister med kopplingar till den våldsbejakande organisationen AFA.

Hon får också svidande kritik för att hon i texten menar att hon ”förminskas” till hårfrisörska. Hon anklagas på grund av detta för klassförakt, vilket inte är första gången hon blir anklagad för. Strandhäll försöker själv ofta spela på sin klassbakgrund, men en bakgrund hon själv visar missaktning mot.

Det populära Twitter-kontot ”Herr Husis” har gjort en genomgång av ett axplock av Strandhälls olika grodor och hårt kritiserade twitterinlägg. Bland annat ett där hon antyder att Liberalernas partiledare Johan Pehrson är nazistkollaboratör och problematiserar hans hudfärg när hon föraktfullt kallar honom ”vit äldre jovialisk man”.

Enligt uppgifter från Expressen så gömdes Strandhäll undan av det socialdemokratiska partiet under valrörelsen 2022, detta då det fanns en oro att hon skulle skrämma bort väljare i det jämna valet.

Många gånger som företrädare från etablissemanget klagar på att de utsatts för hat och hot så rör det ofta endast svåra eller tuffa frågor från medborgarna, frågor de sällan eller aldrig får från regimlojal media.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program