Alternativ för Sverige säger nej till vaccinpass

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Alternativ för Sverige

Det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige tar ställning mot vaccinpass. Partiet har sedan tidigare varit motståndare mot detta, men partiledare Gustav Kasselstrand gick ut och förtydligade partiets ståndpunkt nu när passen ska införas i Sverige.

Vaccinpassen har skapat stor debatt och som Swebbtv Nyheter rapporterar kontinuerligt, eskalerar olika regimers åtgärder runtom i Europa för att nedmontera medborgerliga rättigheter i spåren av Covid 19. Alternativ för Sverige menar att det är upp till var och en att ta vaccinet.

– Covid 19 är en allvarlig sjukdom för vissa, särskilt de i riskgrupperna men för de allra flesta är den ofarlig. Alternativ för Sverige är helt emot vaccinpasset, säger partiledaren för Alternativ för Sverige till Swebbtv Nyheter.

Partiet har också tydligt sagt att det är upp till var och en att vaccinera sig om de vill eller avstå om de vill, huruvida någon vaccinerar sig eller ej är inget ett parti ska ha åsikter om enligt Alternativ för Sverige.

I riksdagen är det bara Vänsterpartiet som tagit ställning mot vaccinpasset. Moderaterna är det parti som främst vill begränsa medborgarnas rättigheter om de är ovaccinerade. Sverigedemokraterna har fortfarande inte tagit officiell ställning för eller mot vaccinpass. Totalt har mindre än en promille av befolkningen avlidit i Covid 19, av de som avlidit är ytterst få någon utanför riskgrupp. Det är i huvudsak de utanför riskgrupperna som valt att avstå från att vaccinera sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program