Alltmer splittrad rödgrön koalition

Foto: Faksimil Miljöpartiets Youtube-kanal

Miljöpartiet anklagar regeringen för att bryta mot tidigare överenskommelser avseende klimatpolitiska åtgärder, rapporterar Aftonbladet. Sprickan mellan de två tidigare samarbetspartierna växer allt djupare och den rödgröna koalitionen framstår som allt mer splittrad.

Enligt Miljöpartiets språkrör Per Bolund har klimatminister Annika Strandhäll (S) struntat i tre propositioner som enligt Miljöpartiet skulle ha lagts fram under våren. Det handlar bland annat om en klimatanpassning av miljölagstiftningen och nya metoder för vindkraftsprövning.

– Jag är väldigt bekymrad. Socialdemokraterna begraver några av mandatperiodens allra viktigaste klimatåtgärder, säger Bolund till Aftonbladet.

Alltfler medier uppmärksammar den skövling av Amazonas skogar som görs för att utvinna material till att bygga ny vindkraft. Detta är något som anses ligga klimathysterikerna till last då Amazonas anses vara viktig för att motverka de påstått livsfarliga klimatförändringarna. Varför Bolund ändå tycker att det är viktigt att effektivisera vindkraftsprövningarna är därmed ett stort frågetecken.

Strandhäll slår ifrån sig kritiken i en skriftlig kommentar och menar att regeringen arbetar för att få ett blocköverskridande stöd i riksdagen för viktiga klimatfrågor
.
”Att en fråga inte finns med på listan över propositioner betyder inte att vi inte arbetar vidare med den”, skriver hon.