Alla ingredienser för ett tredje världskrig, enligt amerikansk politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Efter att Israel bombat Irans konsulat i Damaskus håller situationen i Mellanöstern på att förvandlas till ett nytt världskrig. Det varnar den kända amerikanska politikern, och förra demokratiska kongressmannen, Dennis Kucinich för i en intervju med Judging Freedom.

Världen hotas inte bara av ett större krig på grund av konflikten i Ukraina utan även på grund av det som pågår i Gaza och Mellanöstern.

Inte minst efter att Israel bombat Irans konsulat i Damaskus i Syrien.

Det varnar den tidigare kongressmannen Dennis Kucinich, som numera kandiderar till kongressen som en oberoende politiker, för i Judging Freedom.

– Vi har alla delar för ett tredje världskrig här, säger Dennis Kucinich. Och bombningen av det iranska konsulatet i Damaskus är uppenbart en krigshandling mot Iran. Det är ett brott mot internationell lag. Vid den här tidpunkten bryr sig inte (Israels premiärminister Benjamin) Netanyahus regering om internationell lag. Enligt dem finns det ingen internationell lag. De är numera en skurkregering. De har förstört al-Shifa-sjukhuset. De har dödat runt 33.000 palestinier, och mer. Skadat otaliga människor. De bedriver en svält i Gaza just nu. De dödade sju hjälparbetare från World Central Kitchen som bara var där för att ge människor mat. Och USA finansierar det. Vi betalar för det! Våra skattebetalare betalar för det!

Beroende på om och hur Iran slår tillbaka hotar detta eskalera – och dra in USA i ett större krig mot Iran, vilket Kucinich menar kan vara Netanyahus avsikt med bombningen av konsulatet.

– Jag vill inte se några av våra söner och döttrar från det här landet skickas till en konflikt som vi dras in i av Netanyahu och hans manskap i Likud. Det är dags att vi står upp för amerikanska intressen! Det ligger inte i vårt intresse att gå in i tredje världskriget. Om Netanyahu vill ha ett expanderat krig bör han få veta att: hörru, du står ensam!

Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program