Alarmister vill ha FEM BILJONER DOLLAR per år – för att rädda ”klimatet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens Kung Charles III vill se ett ”rättvisare internationellt finansiellt system” och att flera biljoner dollar mobiliseras varje år för att rädda ”klimatet”.

En av talarna vid FN:s klimattoppmöte COP28 i Dubai är Kung Charles III av Storbritannien, eller Klimat-Kungen, som han också kallas.

Charles är en av de mest framstående namnen i den så kallade klimatrörelsen.

2009 påstod han att världen bara har ”100 månader på sig att agera” innan effekterna av den påstådda globala uppvärmningen blir oåterkalleliga.

Den tidsfristen gick alltså ur för cirka sex år sedan. Men Kung Charles fortsätter larma.

I sitt tal i Dubai påstod han bland annat att det behövs mobiliseras biljoner dollar per år.

Han förespråkade även ett ”rättvisare internationellt finansiellt system”.

– Hur kan vi sammanföra våra offentliga, privata, filantropiska och icke-statliga sektorer allt mer effektivt, så att de alla spelar sin roll i att leverera klimatåtgärder, så att var och en kompletterar de andras unika styrkor?, sade han.

– Enbart offentliga finanser kommer aldrig att vara tillräckliga. Men med den privata sektorn stadigt vid bordet, och ett bättre, rättvisare internationellt finansiellt system, i kombination med innovativ användning av riskreducerande verktyg som riskgarantier för första förlust, skulle vi kunna mobilisera de biljoner dollar vi behöver – i storleksordningen fyra- och en halv till fem biljoner per år – för att driva den omvandling vi behöver.

Enligt Kung Charles kommer ”våra barnbarn” år 2050 inte fråga vad vi sade för något utan ”leva med konsekvenserna av vad vi gjorde eller inte gjorde”.

Han förklarade även att han vill påskynda innovation och spridning av så kallad förnybar energi och ren teknik. Målet är en ”koldioxidfri, naturpositiv framtid”.

– Hur kan vi öka investeringarna i regenerativt jordbruk, som kan vara en naturpositiv kolsänka? Vilka incitament är nödvändiga – och hur kan de som har en pervers inverkan elimineras med all nödvändig hastighet?, undrade han vidare.

– Jorden tillhör inte oss, vi tillhör jorden, avslutade Klimat-Kungen.

Läs också:

Kung Charles och ”The Great Reset” – så vill klimatkungen förändra världen

Läs fler Swebbtv-artiklar om klimatet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program