Al Gore varnar för komplett fiasko för COP28

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Al Gore. © Foto: Kasey Baker (CC BY 3.0)

Om avtalstexten för klimatmötet COP28 inte blir mer alarmistisk stundar ”det mest pinsamma och dystra misslyckandet under 28 år av internationella klimatförhandlingar”, varnar nu Al Gore för i ett inlägg på X.

Igår kom nyheten att utdraget för FN:s klimatkonferens COP28 innehåller formuleringen ”reducera” och inte ”fasa ut” fossila bränslen.

Detta fick EU:s maktelit att hota lämna förhandlingarna.

Texten måste bli mer alarmistisk.

USA:s vicepresident och klimatalarmisten Al Gore varnar för att COP28 kan bli ett totalt misslyckande.

”COP28 är nu på gränsen till ett fullständigt misslyckande. Världen behöver desperat fasa ut fossila bränslen så snabbt som möjligt, men detta oberäkneliga utkast ser ut som om OPEC dikterat det ord mot ord. Det är till och med värre än många hade befarat”, skriver han i ett inlägg på X.

Enligt Gore har världen nu 24 timmar på sig för att visa om man står på ”den sida som vill skydda mänsklighetens framtid” genom att fasa ut fossila bränslen, eller om man står på den sida som bäddar för en ”historisk klimatkatastrof”.

Han fortsätter:

”För att förhindra att COP28 blir det mest pinsamma och dystra misslyckandet under 28 år av internationella klimatförhandlingar måste den slutliga texten innehålla ett tydligt språk om utfasning av fossila bränslen. Allt annat är ett enormt steg bakåt från där världen måste vara för att verkligen ta itu med klimatkrisen och se till att 1,5°C-målet inte dör i Dubai.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program