Åkesson: Internationella konventioner ska inte stå över vår egen trygghet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sverige är numera ett ”gangstervälde” som påminner om ”vilda västern”, varför Sveriges åtgärder mot våldet också måste anpassas efter detta, oavsett vad till exempel internationella konventioner förordar. Det säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Morgongänget i Riks på fredagen. Sverige ”kan inte hålla på med finjuridik längre”, påpekar han.

Det är dags att åsidosätta internationella konventioner om det är vad som krävs för att göra Sverige tryggt igen.

Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i Riks på fredagen.

Detta med anledning av avrättningen av en pappa i Skärholmen i onsdags.

– Nu måste vi på riktigt börja tänka utanför den här ramen som vi är vana vid i rättsstaten Sverige, säger han. Vi kan inte hålla på med finjuridik längre. Vi kan inte hålla på och låta internationella konventioner stå över våra egna möjligheter att göra vårt land tryggare.

– Vi måste på riktigt förstå att vi har en helt ny situation, fortsätter Åkesson. Vi lever i väldigt hög grad i något slags gangstervälde, klanvälde, något som mer påminner om vilda västern. Då måste vi också vara beredda att ta till åtgärder som på riktigt kan hjälpa mot det.

Enligt Åkesson har alltså Sverige blivit så otryggt att man kan behöva åsidosätta svensk rättstradition och internationella konventioner.

– Om det sen innebär att vi kanske måste gå bort från sånt som vi är vana vid i svensk rättstradition eller om det betyder att vi måste bryta mot någon flyktingkonvention eller vad det nu kan vara för nånting, så tycker jag det är underordnat vår egen trygghet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program