Åkesson: Dags att ”förklara fullt krig” mot gängen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson förklarar nu ”fullt krig” mot varje enskild gängkriminell efter avrättningen av en pappa i Skärholmen på onsdagskvällen.

Det var vid 18-tiden på onsdagen som en man i 40-årsåldern sköts ihjäl i Stockholmsförorten Skärholmen när han var på väg till simhallen med sin son.

Mannen ska ha hamnat i en konfrontation med ett ungdomsgäng och sedan skjutits i huvudet, enligt uppgifter till Expressen.

Ingen har ännu gripits för mordet, enligt polisens hemsida.

Händelsen har väckt starka reaktioner, och nu förklarar SD-ledaren Jimmie Åkesson krig mot varje enskild individ som tillhör kriminella gäng.

”En tolvåring får se sin pappa bli skjuten i huvudet för att han står upp mot ett stökigt gäng. Politiskt är jag och Sverigedemokraterna beredda att göra precis allt för att det som hände i Skärholmen inte ska hända igen”, skriver Åkesson på X och fortsätter:

”Internationella konventioner, unkna gamla argument om socioekonomiska faktorer eller debilt prat om brottsförebyggande fritidsgårdar tycker jag ska åka i papperskorgen direkt. Det duger inte att rapa floskler, det är dags att Sverige förklarar fullt krig mot varje enskild individ i dessa kriminella gäng.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program