AfS partiledare mordhotad på Arlanda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil Alternativ för Sveriges Youtube-kanal

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand blev mordhotad på Arlanda av en invandrare efter att partiet hade genomfört ett torgmöte i Stockholm den 12 mars. Invandraren framförde hoten mot Kasselstrand på grund av Alternativ för Sveriges politiska ställningstaganden vad gäller omfattande återvandring.

Invandraren valde att hoppa på Kasselstrand när han var på väg till sitt flyg, i videon hotar invandraren att både misshandla och döda Kasselstrand. Invandraren som heter Belal skakar däremot våldsamt, vilket kan ses tydligt i klippet, när han lyfter upp sin mobil. Kasselstrand frågar då Belal varför han skakar av rädsla.

Till Swebbtv Nyheter berättar Kasselstrand att han vägrar backa för missanpassade invandrare.

– Det är ett av tusentals exempel som visar att många invandrare hyser ett avgrundsdjupt förakt mot Sverige och svenskarna. Det här föraktet tar sig ofta konkreta uttryck i kriminalitet, till exempel förolämpningar, hot och våld, som riktar sig mot svenskar. De är vana vid att vi svenskar alltid backar och kräver att vi ska ”visa respekt”. Jag tänker inte visa någon respekt mot invandrare som beter sig illa. Jag hoppas att den här filmen kan inspirera fler svenskar att stå upp för sig själva och att man är beredd på att försvara sig i nödvärn om det behövs, säger Kasselstrand i en intervju till Swebbtv Nyheter.

Foto: Privat – poliserna som letar efter Belal

Alternativ för Sverige har vid upprepade tillfällen betonat att partiets enskilt viktigaste politiska fråga är att missanpassade invandrare skickas hem. Partiet vill använda tvångsmetoder för att utvisa och repatriera så mycket som en miljon invandrare. Detta berör både de med uppehållstillstånd och medborgarskap. Det omfattar invandrare som är kriminella, bidragsbelastande eller som inte har anpassat sig till ett svenskt sätt att leva. Invandrare som på falsk grund erhållit medborgarskap eller uppehållstillstånd ska också kunna få sin rätt att vistas i Sverige indragna. Även andra generationens invandrare kunna bli av med sitt medborgarskap om de begår brott.

– Vi är tydliga med att även andra generationens invandrare ska kunna utvisas vid brottslighet. Man får göra en individuell bedömning från fall till fall. Terrorister, klanmedlemmar eller andra tungt kriminella invandrare ska såklart inte kunna fortsätta sin verksamhet bara för att de har fötts i Sverige. De kan återbördas till sina föräldrars hemland, säger Kasselstrand.

Kasselstrand menar att antalet hot är få, men att antalet positiva reaktioner från folk stadigt ökar.

– Jag skulle säga att 99,9 procent av alla som kommer fram till mig är positiva. De vill ta en selfie, skaka hand eller så gör de tummen upp och säger något uppmuntrande. På varje enskilt hot går hundratals positiva möten. Antalet hot har inte ökat, men antalet positiva ökar för varje dag som går. Det är stor skillnad nu jämfört med för några år sedan, berättar Kasselstrand.

Belal blev gripen av polis på Arlanda. Polisens särskilda grupp för demokratibrott leder utredningen mot Belal.

– Som tur var så såg jag två svenska poliser som patrullerade terminalen bara några minuter efter hotet. Omedelbart lyssnade de på hoten och såg filmen, och gav sig därefter iväg för att leta rätt på gärningsmannen. Dagen efter fick jag sms av av en av poliserna som meddelat att han identifierats i terminalen. Nu pågår utredning och jag har redan tagits in på förhör, men det är ännu för tidigt att säga om och i så fall när det blir åtal, avslutar Kasselstrand till Swebbtv Nyheter.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program