Advokaten: ”Du har ingen rätt att inte bli vaccinerad”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Hur stark är egentligen den individuella friheten i västvärlden? Kanske inte så stark i USA, när det kommer till vaccinering, enligt ett uttalande från advokaten Alan Dershowitz i en intervju med Jason Goodman. som blivit viral i sociala medier. Staten kan ”bokstavligen ta dig till en läkarmottagning och sticka en nål i din arm”, sade han i början av ”pandemin”.

Det var våren 2020, alltså i början av den så kallade pandemin, som den kända amerikanska advokaten Alan Dershowitz förklarade att individen måste vaccinera sig och om personen inte vill göra det har staten rätt att tvångsvaccinera honom eller henne.

Hans uttalande chockerar intervjuaren. Men det är så lagen ser ut, enligt Dershowitz.

Han säger att man inte har någon rätt att sprida sin sjukdom till andra. Han har till och med skrivit en bok kallad ”The Case for Vaccine Mandates”.

– Låt mig uttrycka det mycket tydligt. Du har ingen konstitutionell rätt att äventyra allmänheten och sprida sjukdomen även om du inte håller med, säger han. Du har ingen rätt att inte bli vaccinerad. Du har ingen rätt att inte bära munskydd. Du har ingen rätt att öppna ditt företag.

– Och om du vägrar bli vaccinerad har staten makten att bokstavligen ta dig till en läkarmottagning och sticka en nål i din arm – om vaccinet är gjort för att stoppa smittspridning av sjukdomen, fortsätter han.

Man har bara rätt att vägra vaccinering mot en sjukdom som enbart drabbar en själv, men inte mot en smittsam sjukdom, hävdar Alan Dershowitz och hänvisar till rättspraxis.

– Om ett säkert vaccin utvecklas för covid-19 hoppas jag det blir mandat och jag kommer försvara det. Vi kommer argumentera för det i USA:s högsta domstol emot dina åsikter, säger advokaten.

Sedan får han frågan om han själv skulle ta ett vaccin mot covid som sägs vara klart ”i morgon” (detta var alltså våren 2020).

Alan Dershowitz svarar då att han skulle vara första i kön och att hans barn skulle ta det, att alla skulle ta det. Om de kände att det var säkert. Han skulle göra en egen bedömning, säger han i intervjun. Sen om han och hans familj skulle välja att bli civilt olydiga och bryta mot lagen är en annan sak. Men lagen som sådan hade varit helt giltig, påpekar han.

Ovaccinerade människor borde dock få ett alternativ, enligt Dershowitz, och det är att enbart leva hemma och inte lämna bostaden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program