”Tror inte ett skvatt på det” – Ukraina får skulden för Nord Stream

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Lars Bern ”tror inte ett skvatt” på den förklaring som mainstream-media presenterat om Nord Stream-bombningen. Men Tyskland kan ju inte under några omständigheter säga att det var USA som gjorde det. Då skulle Natos existens hotas.

Det är i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys som Mikael Willgert och Lars Bern bland annat diskuterar Ukrainakriget och de senaste påståendena om Nord Stream.

Ukrainare får skulden, inklsive den ukrainska regeringen. Och Tyskland har efterlyst en ukrainsk dykare för dådet.

Lars Bern säger att han fortfarande tror på Seymour Hershs avslöjande, att det var USA ihop med Norge som utförde attacken mot Nord Stream.

Det media och Tyskland nu håller på med är ett ”spel för galleriet”, enligt Bern.

– Det är ju bara löjligt, säger Lars Bern i Swebbtv. Jag tror inte ett skvatt på det. Jag tror fortfarande på Seymour Hershs utredning, där han intervjuat massor med människor som vet vad de pratar om, som sa att det var amerikanerna tillsammans med norrmännen som sprängde det här. Men om tyskarna skulle gå ut och säga det, vad de då säger är att de har blivit attackerade av ett annat Nato-land. Och vad fan ska vi med Nato till då?

– Till 95 procent är jag säker på att det är amerikanerna.

Enligt Bern är Sverige och Tyskland ”lydriken” till USA.

– Tyskland likt Sverige är ett amerikanskt lydrike. Man kan bara inte komma fram med någon sorts förklaring att amerikanerna sprängde den här gasledningen. Så man måste hitta en annan förklaring. Då har man lanserat det här med den här segelbåten, fortsätter han.

– Svenska dykare var ju nere och tittade på det här. Och det som de hittade ville de givetvis inte redovisa. De skickade över allt till tyskarna. Det här får ni ta hand om. Det här är en het potatis, för både Sverige och Tyskland. Och det visar vilka ynkliga politiker vi har. Det är ynkedom! Riktig jävla ynkedom, påpekar Lars Bern i Swebbtv.

Läs Swebbtv Nyheters artiklar om Seymour Hersh.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program