9/11-kapare påstås ha varit CIA-agenter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Avklassificerade dokument antyder att minst två av flygplanskaparna i terrorattackerna i USA den 11 september 2001 var CIA-agenter, rapporterar RT.

Det är domstolsdokument med ursprung från Guantánamos militärkommission som har ”till synes bekräftat det otänkbara”, skriver RT.

Enligt nyhetskanalen antyder dokumenten att minst två av 9/11-kaparna var CIA-agenter.

”Två av kaparna övervakades noga av CIA och kan, medvetet eller inte, ha rekryterats av Langley långt innan de flög in plan i World Trade Center-byggnaderna”, skriver RT.

Närmare bestämt handlar det om flygplanskaparna Nawaf al-Hazmi och Khalid al-Mihdhar, och deras aktiviteter 18 månader innan terrorattacken den 11 september 2001.

De ska nämligen ha rest till USA på ett visum för flera inresor i januari 2000. Detta trots att de flera gånger tidigare flaggats av CIA och NSA som sannolika al-Qaida-terrorister, förklarar RT.

Dagarna innan sin ankomst deltog de båda i ett toppmöte med al-Qaida i Kuala Lumpur, där viktiga detaljer kring 11 september-attackerna ska ha diskuterats och bestämts. Mötet fotograferades och filmades i hemlighet av malaysiska myndigheter på direkt begäran av CIA:s ”Alec Station”, som var en specialenhet för att spåra Usama bin Ladin.

De båda utpekade terroristernas bakgrund borde ha varit tillräcklig för att hindra dem från att ta sig in i USA, påpekas det. Men i stället släpptes de in utan hinder under en sexmånadersperiod på Los Angeles internationella flygplats.

FBI ska inte ha informerats om deras närvaro i USA.

– Vi måste berätta för byrån om detta. Dessa killar är helt klart dåliga. En av dem har åtminstone ett visum för flera inresor till USA. Vi måste berätta för FBI, sade en medlem av Alec Station till sina kollegor. ”[Men CIA] sa till mig, ’Nej, det är inte FBI:s fall, inte FBI:s jurisdiktion’.”

”Alec Stations outtröttliga ansträngningar att skydda sina Al Qaida-tillgångar väcker den uppenbara frågan om huruvida Hazmi och Mihdhar, och möjligen andra kapare, faktiskt arbetade för CIA dagen den 11 september… Det verkar helt klart att Alec Station inte ville att FBI skulle veta om eller blanda sig i dess hemliga underrättelseoperation. Om enhetens rekrytering av Hazmi och Mihdhar enbart var dedikerad till informationsinsamling, snarare än operativ ledning, är det obegripligt att FBI inte hade blivit underrättad om det, och istället aktivt missriktades”, skriver vänstertidningen The Grayzone.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program