70-åringar värvas i proxykriget – ”varierande ålder och förmåga” hos Ukrainas soldater

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv

Ukraina börjar få slut på soldater. Och utan soldater kan kriget mot Ryssland knappast fortsätta. Västmakterna tränar tusentals ukrainska soldater på europeisk mark. Men det råder stor variation bland soldaterna. De kan vara över 70 år, enligt Financial Times.

Det är Financial Times som nu rapporterar om de svårigheter som finns när det gäller att träna soldater som ska slåss i proxykriget mot Ryssland, vilket sker trots att Ukrainas offensiv inte verkar leda till mycket mer än att tiotusentals fler trupper dödas.

Problemen handlar om sådant som ”gamla stridsvagnar, åldrande rekryter och brist på kompetenta tolkar”, skriver tidningen.

Förra veckan varnade en brittisk expert för att Ukraina börjar få slut på män och att seger därför kan vara i sikte för Putin.

Bara i Tyskland utbildas 10.000 ukrainska soldater. Och en stor utmaning har blivit att hitta kompetenta tolkar, som kan översätta den typen av ord som används i militära och tekniska sammanhang. Att göra det är tydligen inte lätt.

Enligt tränarna finns det en kraftig variation i ålder och förmåga hos soldaterna. Detta eftersom de ukrainska befälhavarna i frontlinjen ofta inte vill släppa iväg sina bästa män.

En av de frivilliga rekryterna som skickats till Tyskland för träning är 71 år gammal, skriver FT.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program