13-årig flicka knivhuggen i Malmö – rånad på mobiltelefon

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

En flicka i 13-årsåldern befinner sig ännu på sjukhus efter att ha rånats och knivskadats på en stadsbuss i Malmö. Rånarna ska ha fått med sig en mobiletelefon från tre offer.

Det var strax efter klockan 20 på tisdagskvällen som en 13-årig flicka knivskadades i samband med ett rån på en buss i Fosie i Malmö.

Enligt polisens hemsida handlar det om ett personrån på en stadsbuss.

”Två gärningspersoner, en man och en kvinna, krävde mobiltelefoner från tre flickor ombord på bussen. I samband med rånet stick- eller skärskadades en av flickorna. Gärningspersonerna lämnade därefter bussen till fots, i riktning mot Lindängen”, skriver polisen.

Den skadade flickan fördes till sjukhus med ambulans.

– Läget är stabilt. Hon har fått skär- eller stickskador, säger polisens presstalesman Nils Norling till SVT Nyheter Skåne.

Flickans skador är inte livshotande men hon är på onsdagsförmiddagen ännu kvar på sjukhus.

Bussen anses nu vara en brottsplats och har beslagtagits av polisen, som hoppas det ska gå att hitta fingeravtryck och andra spår på bussen.

Enligt SVT är samtliga tre offer flickor i 13-årsåldern.

Efter händelsen jagades rånarna, som fick med sig minst en mobiltelefon, med polishund. I nuläget är ingen gripen. Polisen granskar filmmaterial från bussen och hoppas även det ska finnas filmer från andra kameror i området vid brottsplatsen, enligt Expressen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program