Liberalismen hyllar individens frihet. Men i praktiken är det en nihilistisk och djupt totalitär ideologi som inte tolererar alternativa tänkesätt. Den är ”totalt fientligt inställd” till andra sätt att tänka, förklarar professor Karl-Olov Arnstberg i Swebbtv. Liberalismen är den tredje totalitära ordningen efter kommunism och fascism. Och det är USA:s främsta uppgift att sprida liberalismen över hela världen. Alla ska tänka likadant.
– Alla har rätt att vara liberala, men ingen har rätt att vara nånting annat.
Det är i en ny krönika som den tidigare etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg diskuterar liberalismen och den ryska filosofen Aleksandr Dugins syn på världen.
Han förklarar bland annat varför liberalismen är en så attraktiv ideologi.
Det är inte för att den är ”god”, utan för att den till synes befriar individen.
– Liberalismen är en ideologi som hyllar friheten, men du är inte fri att vara emot liberalismens dogmer, säger Karl-Olov Arnstberg i Swebbtv. Då blir du skändad som fascist, nazist och högerextremist – även om du inte är det.
– Det är på så sätt som liberalismen skyddar sig mot alternativ. Och det är därför det är korrekt att klassificera den som totalitär. Den är totalt fientligt inställd till alternativa tänkesätt. Bättre eller sämre värderas aldrig. Det som hotar ska bort. Och de människor som prövar att tänka utanför den liberala så kallade boxen, ska tystas.
Enligt Arnstberg är liberalismen ”den tredje totalitära ordningen, efter kommunism, som är den första, och fascism, som är den andra”.
– Den syftar till total dominans, förklarar Karl-Olov Arnstberg vidare i Swebbtv. Och den sprider sig under beteckningen globalisering. Det är den unipolära stormakten USA:s första uppgift att sprida liberalismen till alla länder på jorden. Vi ska alla tänka på samma sätt. Världens enda stormaktsuppgift är att se till att det både blir och förblir så.
Och det är en tvångstanke. Det måste bli så. Allt annat är katastrofalt och otänkbart.
– Alla har rätt att vara liberala, men ingen har rätt att vara nånting annat.