Politiskt korrekta journalister förfärade att de kritiseras

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Mainstream-journalister får kritik för ett upprop som skrivits i DN. Journalisterna påstår sig vara utsatta för hat, hot och trakasserier, något som många menar överdrivs eller är rent påhitt.

En av de som pekar ut överdrifterna är den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Josef Fransson, han har ringat in en del av artikeln där förolämpningar anses vara ”hat och hot” enligt de politiskt korrekta journalisterna. Vad exakt de påstådda förolämpningarna består i är däremot mer oklart. Den borgerliga samhällsdebattören Per Lindgren har använt satir för att peka ut hur Joakim Lamotte, som rönt uppmärksamhet de senaste dagarna efter att blivit misshandlad av vänsterextremister, inte överhuvudtaget försvarats av dessa politiskt korrekt journalister.

Lamotte menar att han nyligen utsatts för en direkt fysisk attack från Vänsterpartiets ordförande i Angered, Kristofer Lundberg, medan Lundberg hävdade att det var Lamotte som attackerat honom. Polisen har lagt ned utredningen om misshandel som Lamotte blev anmäld för, men utredningen pågår fortfarande mot Lundberg. Som Swebbtv Nyheter tidigare rapporterat om så finns det filmbevis när Lundberg går till fysisk attack mot Insikt24:s journalister, det är således inte första gången Lundberg anmäls för misshandel.

De politiskt korrekta journalisterna i Sverige menar att de utsätts för hat och hot från så kallade högerextrema kretsar, men ofta har det visat sig att det oftast rört sig om kritik som de fått riktat mot sig.

En av de som skrivit under uppropet i DN är den kontroversiella tidigare AFA-medlemmen Tobias Hübinette. Han har varit föremål för en omfattande granskning av frilans-journalisterna Christian Peterson och Nick Alinia. Hübinette har till och med polisanmält Peterson och Alinia, men utredningen lades ner då inget brott hade begåtts.

Många menar att den enda anledningen till den här typen av upprop är att de politiskt korrekta journalisterna tycker det är jobbigt när de inte tillåts sprida politisk propaganda ifred under skenet att det rör sig om påstådd objektiv journalistik.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program