Kristersson: ”Staten och kapitalet” ska gå hand i hand

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

”Staten och kapitalet” ska gå hand i hand. Det förklarade statsminister Ulf Kristersson (M) i sin regeringsförklaring. Det är en styrka, påstod han.

Det var i statsminister Ulf Kristerssons regeringsförklaring som han framhävde samverkan mellan ”staten och kapitalet”. Dessa ska ”gå hand i hand”.

För det är en styrka, enligt Kristersson.

– Sverige har länge varit en framstående forsknings- och tekniknation, och ska fortsätta vara det, sade statsministern. Men den internationella konkurrensen hårdnar. Därför gör regeringen nu den största satsningen någonsin på forskning och innovation. År 2028 kommer de statliga satsningarna att uppgå till över 40 miljarder kronor.

– Fokus i forskningspropositionen kommer att ligga på excellens, på forskningsinfrastruktur och på banbrytande ny teknik. För att Sverige ska lyckas krävs också att näringslivet fortsätter vara ett drivhus för innovation. Få länder har ett näringsliv som är lika engagerat i forskning och utveckling. Det är en styrka att staten och kapitalet kan gå hand i hand. Det kan vi göra oftare. Regeringen vill se mer av Team Sweden, fortsatte han till publikens applåder.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program