Netanyahu ”vill ha världskrig”, enligt israelisk media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Benjamin Netanyahu. © Foto: Avi Ohayon / Government Press Office (CC BY-SA 3.0)

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ”vill ha ett världskrig” och är ”ett hot mot världens säkerhet”, påstås det nu i den israeliska tidningen Haaretz.

Det är i den israeliska dagstidningen Haaretz som man nu varnar för att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är ute efter ett världskrig.

Han är ”ett hot mot världens säkerhet”, påstår tidningens Rogel Alpher.

I april, då Iran hämnades den israeliska attacken mot Irans konsulat i Damaskus, lyckades Netanyahu ”orkestrera en situation” där USA och flera andra länder försvarade Israel.

Benjamin Netanyahu ser sig nu själv som civilisationens försvarare, förklaras det vidare i artikeln och USA är hans ”proxy” som aktiveras vid behov. Han påstås rentav se det som sin moraliska plikt att starta världskrig, och jämförs med Franklin Roosevelt efter Pearl Harbor under andra världskriget. 7 oktober skulle vara Netanyahus Pearl Harbor.

Netanyahu tror han kommer hamna i historieböckerna bredvid personer som just Roosevelt och Churchill. Han sägs vara så mäktig att han ”sätter agendan” och världen ”bryts upp” kring honom.

En värld i uppror ”med Israel i epicentrum” är Netanyahus dröm, skriver artikelförfattaren.

Att genomföra lönnmord i andra länder kan mycket väl bli den gnista som startar ett världskrig som pågår i flera år och som håller Benjamin Netanyahu kvar vid den politiska makten i Israel så länge det pågår. Och detta vet premiärministern om, enligt Alpher.

”Netanyahu förhindrar ett slut på kriget i Gaza för att antända ett världskrig. I hans megalomana hallucinationer ska detta världskrig, civilisationens seger över barbarerna, bli hans arv”, står det i Haaretz-artikeln.

”Hela världen har nu goda skäl att eftertrakta Netanyahus fall”, fortsätter Alpher och påpekar i slutet av artikeln att så länge Benjamin Netanyahu sitter kvar vid makten är inte bara den israeliska gisslan i Gaza i fara utan ”hela världen är i fara”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program