SD tydligt exempel på oligarkins makt: ”Har kapitulerat”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vad är problemet med dagens ”demokratier” i västvärlden? Att de saknar riktiga ledare – och har tagits över av ekonomiska intressen, en oligarki. Det förklarar Lars Bern i Fjärde statsmakten i Swebbtv. SD är ett tydligt exempel på hur folkliga röster till slut kapitulerar.

Det är i Fjärde statsmakten i Swebbtv som Lars Bern, Karl-Olov Arnstberg och Mikael Willgert diskuterar demokratin.

Lars Bern betonar att västvärlden idag saknar ledare, riktiga politiker.

Det är ett fundamentalt problem.

– Det är ingen tvekan om att vi har en ledarkris som är djupt allvarlig, säger Lars Bern. Vi har inte en enda västlig ledare som lever upp till epitet ledare. Och symbolen för det kollapsande ledarskapet är Joe Biden i USA.

Väst lider av ”en ledarkris utan like”, säger han. Varför har vi fått det då?

– Jag vill hävda att detta beror på att självaste demokratin är i en djup kris, som är orsakad av att den tappat makten över samhället. Makten i samhället har i stället gått över till de stora ekonomiska intressena. Och det har skett under framför allt 1900-talet.

I bakgrunden står grupper och familjer av ”hyperförmögna människor”.

– De här har samlat så mycket pengar, och skapat så stora företag, att de har mycket större makt än de flesta nationalstater. Med de här pengarna och det här inflytandet, så har de systematiskt börjat bygga upp ett inflytande över samhället för att gynna sina egna ekonomiska intressen.

Och för detta har demokratin fungerat perfekt. Det står ingen monark eller diktator i vägen. De manipulerar helt enkelt demokratin, inte minst genom att kontrollera medierna.

– De har makten över opinionsbildningen, och därmed styr de folkopinionen.

Sedan har de även skapat globala, överstatliga organisationer som verkar över statsnivån.

Vad innebär detta för politiken?

– Om en politiker får en befattning, statsråd eller ledande befattning, och ska fatta ett beslut i en viktig fråga, då kan den politikern inte fatta ett beslut som går emot oligarkins intressen, för då blir den uthängd i deras medier, skandaliserad, man gräver upp skit om den, man skriver ner den, förklarar Lars Bern. Vi ser väldigt tydligt hur hela vår politikerkader måste underordna sig de här medierna. I Sverige är det mest tydliga exemplet Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna uppstod en gång på grund av ett folkligt missnöje med massinvandringen. Och massinvandringen är ett projekt som oligarkin ligger bakom. Man vill ha massinvandring.

– De (SD) har inte kunnat fortsätta vara det folkliga missnöjesparti de var. Utan de har gett sig. De har kapitulerat inför den här medieindustri, och blivit mer och mer och mer eftergivna.

Varför har Ungerns ledare Viktor Orbán eller Donald Trump svartmålats så extremt? Av samma skäl. De har ett enormt folkligt stöd, men har inte helt skrivit under på oligarkins budskap. Då får de ”alla oligarkins medier emot sig”. Nationalister accepteras inte.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program