Omfattande protester i irländsk förort mot massinvandring

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Över tusen irländare protesterade i förorten Coolock i Irland mot den massinvandringspolitik som politikerna initierat i Irland. Demonstrationen i Coolock utlöstes efter försök från irländska politiker att upprätta ett migrationscentrum för illegala invandrare i förorten. Protesten är bara en av många folkliga missnöjesyttringar de senaste åren mot att Irland utsätts för massinvandringsprojektet.

Demonstrationen ignorerades i irländsk mainstream-media och istället fick politiskt korrekta politiker uttala sig och påstod att de illegala migranterna var välkomnade av befolkningen – trots de omfattande lokala protesterna i den lilla förorten. En som visade sitt missnöje var den lokala nationalistiska politikern Patrick Quinlan, den irländska kravallpolisen på plats pepparsprayade honom och knuffade honom framför sig trots att han enbart använt sin yttrandefrihet. Han fick starkt stöd på sociala medier för att han fortsatte hålla tal, trots att han fullkomligt dränkts i pepparspray.

Den irländska polisen får våldsam kritik av flera irländare efter protesterna och öknamn likt Gestapo ges till dem efter de våldsamma angreppen mot vanliga irländare som fått nog av massinvandringspolitiken. Andra kallar dem för ”Black and Tans”, vilket var en milisgrupp som bland annat bestod av irländare som stod på britternas sida under irländska frihetskriget och som begick flera krigsbrott.

Den irländska polisen får också kritik för hur den irländska flaggan behandlades av poliser. En demonstrant får flaggan sliten ur sina händer, varefter en av poliserna kastar den bakåt och till marken. Ytterligare en polis sparkar sedan till den.

De irländska demonstranterna har uppträtt fredligt, men det planerade migrancentret har utsatts för totalt fem brandattacker enligt Burkean. Centret hade inte tagits i bruk ännu, utan är fortfarande under renovering.

Den irländska befolkningen inspirerar många invandringskritiker runtom i Europa, då befolkningen i stor utsträckning går ut i massiva fredliga protester mot den irländska regeringens massinvandringspolitik ända sedan 2022.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program